• dita e tokes1r
 • Untitled 1 
 • UNE DO TE VOTOJ

  …dhe të votosh GJELBËR në zgjedhjet lokale 2015 është thelbësore për CILËSINË E JETËS SIME!

  Me Shume...

Lajme dhe Aktivitete

 • Starton Festivali i Filmit Mjedisor në Shqipëri 2016!
  Ditën e hënë, datë 23 maj 2016, Muzeu Historik Kombëtar,u hap zyrtarisht Festivali i Filmit Mjedisor Shqipëri (EFFA) një bashkëpunim ky midis Delegacionit të Komisionit Europian në Shqipëri, Ministrisë së Mjedisit, Ministrisë së Arsimit, Qendrës EDEN si dhe partnerë...
  24 Maj 2016
 • Festivali i Filmit Mjedisor në Shqipëri (EFFA) po afron
  Zhvillimi i edicionit të katërt të Festivalit të Filmit Mjedisor në Shqipëri po afron. Ky aktivitet është iniciuar për herë të parë nga delegacioni Evropian, Ministria e Mjedisit dhe shumë institucione të tjera të huaja të pranishme në Shqipëri. Të gjith&...
  09 Maj 2016
 • Fushata në mbrojtje të Bletës!
  Bletët jo vetëm na ndihmojnë në pjalmimin e bimëve dhe na japin mjaltin por kanë edhe mjaft cilësi të tjera. A e dinit se?- Tek helmi I bletëve mund gjendet një toksin e quajtur melitin e cila mund të parandaloj HIV apo ta lutoj atë. - Bletët punojnë deri në fundin e jet&eum...
  06 Maj 2016
 • Dita e Drinit - 5 Maj 2016!
    Më 5 Maj 2016 Qendra EDEN festoi Ditën e Drinit. Qëllimi i kësaj dite ishte promovimi dhe mbrojtja e vlerave të lumit Drin te fëmijët dhe komuniteti që jetojnë përreth zonës ku kalon lumi. 5 Maji iu dedikua rritjes së ndërgjegjësimit të komunitetit në lidhje m...
  05 Maj 2016
 • Festimi i Ditës Ndërkombëtare të Tokës – 22 prill 2016!
  Sot më 22 prill 2016, në Ditën Ndërkombëtare të Tokës, Qendra EDEN zhvilloi një sërë aktivitetesh edukative ndërgjegjësuese për mjedisin me nxënës të 2 shkollave 9-vjeçare në Tiranë “Sabahudin Gabrani” dhe “Dora d’Distria” ...
  22 Prill 2016
 • Ceremonia e Nënshkrimit të Marrëveshje së Parisit
  Në datën 22 prill 2016, në ditën e festimit të Tokës,  në selinë e OKB-së do të mblidhen më shumë se 150 shtete për të ndërrmarrë hapin e parë të përbashkët për  zbatimin e Marrëveshjes së Parisit, që është mir...
  21 Prill 2016
 • Dita Ndërkombëtare e Tokës - 22 Prill
   Tema e vitit të Ditës së Tokës është Pemë për Tokën®. Qëllimi i kësaj teme është të përcjelli një ndikim të rëndësishëm dhe të matshëm në Tokë i cili do të shërbejë për një planet të past&...
  18 Prill 2016
 • Modeli i energjisë 2050 mirëpritet në Komunitetin e Energjisë.
  Prej datës 6 prill 2016 Komuniteti i Energjisë nëpërmjet Grupit të nivelit të Lartë (Permanent High Level Group - PHLG) ka miratuar dhe mirëpritur për herë të parë një model të energjisë në faqen zyrtare të Komunitetit të Energjisë. Modeli i energjisë...
  07 Prill 2016
 • Konferenca përmbyllëse “Mjedisi i shëndetshëm për një edukim cilësor”
  Ditën e premte datë 18 mars, në sallën Consortium në Hotel Tirana u zhvillua konferenca përmbyllëse me titull ““Mjedisi i shëndetshëm për një edukim cilësor”. Kjo konferencë erdhi si rezultat i punës që është finalizuar në kuadër të...
  18 Mars 2016
 • Një zhvillim “i papritur” në Këshillin Bashkiak për projektin e këndit të lojërave
  Përfaqësues të disa organizatave mjedisore në Tiranë, më datë 10 mars 2016, morrën pjesë në një takim diskutimi të thirrur nga Kryetari i Bashkisë Z. Veliaj nën subjektin “Ftesë për të diskutuar mbi projektin e Këndit të Lojërave në Parkun...
  11 Mars 2016
 • Qëndrim i disa organizatave mjedisore mbi zhvillimet e projektit në “Parkun e Madh të Tiranës”
  Qëndrim i disa organizatave mjedisore në Tiranë mbi vendimmarrjen në zhvillimet e projektit për ndërtimin e një këndi lojërash në “Parkun e Madh të Tiranës”!Pas ndjekjes së dinamikave dhe retorikave në lidhje me Parkun e Madh të Liqenit, një grup i vogë...
  10 Mars 2016
 • Progresi i planit strategjik të EDEN-it!
  Qendra EDEN është themeluar në vitin 2004 në Tiranë, Shqipëri me qëllim për të kontribuar në zhvillimin e qëndrueshëm dhe mjedis të shëndetshëm nëpërmjet informimit, edukimit dhe ofrimin e shërbimeve në partneritet me aktorët e interesuar.Shtyllat kr...
  01 Mars 2016
 • Thirrje për pjesëmarrje/Festivali i Filmit mbi Mjedisin në Shqipëri (EFFA) 2016
  Idea e FestivalitOrganizatorët e edicionit të katërt të Festivalit të Filmit mbi Mjedisin në Shqipëri (22 Maj - 5 Qershor 2016) mirepresin filma mbarë botëror mbi mjedisin. Tre janë kategoritë në konkurim: a) filmi me metrazh të shkurtër (< 20min), b) filmi me metrazh të...
  08 Shkurt 2016
 • Aleanca e OJF-ve “Vepro Për Drinin"
  Aleanca e OJF-ve “Vepro Për Drinin”, lançuar me rastin e Ditës Botërore të Ligatinave 2016!Sot, në Ditën Botërore të Ligatinave, 13 OJF nga pesë brigjet e Drinit bashkojnë forcat për të formuar Aleancën Vepro për Drinin (Act4Drin),me qëllimin për t&eu...
  02 Shkurt 2016
 • Administrimi i mbetjeve spitalore në “krizë”? Shëndeti dhe Mjedisi gjithashtu!
  (Prezantohet letra e pozicionimit për prioritizimin e adminsitrimit të mbetjeve spitalore në vend) Administrimi i mbetjeve spitalore, është një ndër çështjet e shumta që bashkon fuqishëm shqetësimin për shëndetin e popullatës dhe rëndësinë për të ...
  21 Janar 2016
 • Të ushqehemi shëndetshëm!
  Blogu ‘Office cuisinea’ (‘Guzhina në zyrë’) është një nismë e Rrjetit YEE (Youth and Environment Europe) për të rinjtë e interesuar në një mënyrë jetese të shëndetshme. Fushata ka filluar nga besimi se, si një rrjet rinor mjedisor YEE mund të...
  18 Janar 2016
 • Një mundësi për ty!
  Për Ty që ke pasion dizenjimin dhe gjithmonë mundohesh të jetosh në harmoni me mjedisin; për Ty që pavarësisht të gjithave mendon se një kontribut sado i vogël është hap i rëndësishëm për një ndryshim të madh - tani ke një mundësi! Qendra EDEN...
  18 Janar 2016
 • Kartolinat mjedisore janë akte mjedisore!
  Me shumë dashuri qendra EDEN uron për festat e fundvitit gjithë miqtë me mesazhe të rëndësishme që mbështesin strategjitë globale dhe kombëtare të mbrojtjes së Mjedisit! Ne gjithmonë kemi filluar nga vetja, duke nisur atë që me kënaqësi sot vëmë re s...
  24 Dhjetor 2015
 • Një frymë artistike
  Ditën e dielë, datë 20.12.2015 u zhvillua akteviteti pasues i trajnimit ‘Art për Mjedisin’ të zhvilluar 9-15 nëntor 2015 në Kapraluv Mlyn, Ochoz u Brna, Republika Çeke. Aktiviteti pasues i këtij trajnimi kishte si synim motivimin e të rinjve për përdorimin e artit në dob...
  23 Dhjetor 2015
 • Ejani dhe ju te aktiviteti jonë ‘Arti per mjedisin‘
  Në kuadër të zbatimit të projektit ‘Arti për Mjedisin’ zbatuar nga YEE (Youth and Environment Europe) qendra EDEN do të zhvillojë pjesën pasuese të këtij projekti. Zbatimi i vazhdimësisë së këtij projekti do të realizohet nga grupi përfaqësues i qendr&e...
  11 Dhjetor 2015
 • Përtej COP21
  Qendra mjedisore EDEN dhe Qendra “Grupimi Ekolevizja”, organizuan diten e enjte, date 10 dhjetor 2015 një seminar edukues me studentët e Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit me temë “ Përtej COP21”. Ky aktivitet u organizua në vijim të projektit “ Politika t&eum...
  10 Dhjetor 2015
 • Modeli 2050 i energjisë
  Sikurse bisedimet e klimës nisën sot (30 nëntor 2015) në Paris, një grup i organizatave të shoqërisë civile nën programin e SEE SEP [1] paraqitën një  video-loje të Modelit të Energjisë drejt 2050 në Evropën Juglindore [2]. Organizatat argumentojnë se vendet e...
  30 Nentor 2015
 • Raport mbi vlerësimin e hidrocentraleve në EJL
  Projekte të dëmshme hidrocentralesh në Evropën Juglindore të krijuara nga vlerësimet mjedisore nën standard. Shoqëria publike dhe civile nuk  janë mjaftueshëm të përfshira në përgatitjen e studimeve  të VNM, deklarojnë  organizatat e shoqërisë ...
  23 Nentor 2015
 • Takim konstruktiv me Bashkinë Elbasan!
  Në kuadër të projektit “Unë do të votoj…dhe të votosh GJELBËR në Zgjedhjet lokale 2015 është thelbësore për CILËSINË E JETËS SIME!”, qendra EDEN zhvilloi ditën e premte datë 30 tetor 2015 në ambjentet e Bashkisë Elbasan një takim m...
  02 Nentor 2015
 • Takime konsultuese pë Dokumentin e Standartit për Edukim për Zhvillim të Qendrueshëm!
  Projekti “Ecim drejt rrugës së zhvillimit të qendrueshëm” është financuar në kuadër të projektit SENIOR-A dhe ka për qëllim të kontribuojë në edukimin e shoqërisë shqiptare nën një frymë qytetarie e cila vlerëson mjedisin si një e mi...
  29 Tetor 2015
 • Ndyshimet klimatike në bujqësi
  Ne date 29 tetor 2015 , qendra EDEN në bashkëpunim me shollen 9-vjecare “Albanët” organizuan një orë të hapur mësimore. Ora mësimore u zhvillua në kuadër të fushatës “Ndyshimet Klimatike”. Kjo fushatë është një nismë e rrjetit mjedisor YEE (...
  29 Tetor 2015
 • Vlerësimi i Edukimit Mjedisor në Sistemin Arsimor!
  Projekti “Ecim drejt rrugës së zhvillimit të qendrueshëm” është financuar në kuadër të projektit SENIOR-A dhe ka për qëllim të kontribuojë në edukimin e shoqërisë shqiptare nën një frymë qytetarie e cila vlerëson mjedisin si një e mi...
  28 Tetor 2015
 • OShC-të mjedisore dorëzuan në Tiranë më shumë se 16 200 firma për një sistem energjie më të pastër
  (Tiranë, Shqipëri,16 tetor 2015) Një grup i organizatave të Shoqërisë Civile të Evopës Juglindore (EJL) dorëzuan sot Tiranë, Shqipëri gjatë takimit të Këshillit Ministror të Komunitetit të Energjisë. më shumë se 16 200 firma Zotit Miguel Arias Cañe...
  16 Tetor 2015
 • Tryezë e rrumbullakët
  Në kuadër të projektit “Unë do të votoj…dhe të votosh GJELBËR në Zgjedhjet lokale 2015 është thelbësore për CILËSINË E JETËS SIME!”, qendra EDEN zhvilloi ditën e premte datë 2 tetor 2015 në ambjentet e Bashkisë Berat një tryezë...
  06 Tetor 2015
 • Nisma "LuftëZhulit"
  Qendra EDEN do i bashkohet nismës së iniciuar së fundmi nga Bashkia Tiranë për një aksion pastrimi –një Tiranë më të pastër, ditën e premte, datë 4 shtator 2015. Bashkohu edhe ti me ne!
  02 Shtator 2015
 • Thirrje për pjesëmarje:
  Qendra EDEN është një nga organizatat partnere në shkëmbimin rinor me temë ‘Arti për mjedisin’ që do të zhvillohet  nga YEE (Youth and Environment Europe) më datat 9-15 Nëntor 2015 në Kapraluv Mlyn, Ochoz u Brna, Republika Çeke.Shkëmbimi rinor do të bashko...
  01 Shtator 2015
 • Publikimi “Vepro për Drinin”
  Publikimi “Vepro për Drinin” (Act4Drin) mbi pasuritë natyrore dhe trashëgiminë e Basenit të Lumit DrinPër herë të parë një shumëgjuhësh (pesë gjuhë) botim që nxjerr në pah pasurinë e jashtëzakonshme të biodiversitetit të ujërave t&eu...
  01 Shtator 2015
 • Model i ri për uljen e gazeve së energjisë në Shqipëri
  Ditën e mërkurë, datë 30 shtator, u organizua takimi “Paraqitja e Modelit të Energjisë për Shqipërinë (Promovimi i modelit të energjisë 2050 të Evropës Juglindore)”. Takimi krijoi hapësirën për hapjen e diksutimeve me publikun dhe me vendimarrësit n&eum...
  01 Shtator 2015
 • Konferenca e Rrjetit të Vigjilencës Mjedisore
  Ditën e hënë datë 21 shtator 2015, rrjeti i Vigjilencës mjedisore “Një Sy për Mjedisin”  zhvilloi konferencën “Prioritizimi i administrimit të mbetjeve spitalore - një urgjencë për shëndetin dhe mjedisin”.Kjo konferencë shënoi aktivitetin pë...
  01 Shtator 2015
 • Njoftim per shtyp, grupimi "Të mbrojmë lumenjtë"
  Grupimi “Të mbrojmë lumenjtë” Nismëtar për moratoriumin ndaj HEC-eve në Shqipëri Grupimi “Të mbrojmë lumenjtë” përshëndet takimin e zhvilluar më datë 28 Korrik 2015 “Zhvillimi i burimeve natyrore në harmoni me natyrën” dhe solidariz...
  29 Korrik 2015
 • Thirrje për pjesëmarrje
  Qendra EDEN është një nga organizatat partnere të seminarit me titull “Çfarë është kaq e “nxehtë” rreth ndryshimeve klimatike : rruga drejt Parisit”, i cili do të zhvillohet në Irlandë, Dublin , 21-23 tetor 2015.Seminari zhvillohet për të rinjtë t&e...
  26 Korrik 2015
 • Të mbrojmë lumenjtë
  NJOFTIM PËR SHTYP Grupimi “Të mbrojmë lumenjtë”Nismëtar për moratoriumin ndaj HEC-eve në Shqipëri Në kuadër të nismës për kërkesën për moratorium për ndalimin e dhënies së lejeve për koncesione për HEC-e në territorin e Shqip&...
  16 Korrik 2015
 • Leksione mbi ndikimin e Merkurit ne shendet dhe mjedis!
  Në kuadër projektit  “Le të mbajmë nën kontroll Mërkurin rreth nesh” mbështetur nga IPEN, Qendra EDEN zhvilloi një sërë leksionesh me nxënës të shkollës “Kristaq Rama”, “Cajupi”, vullnetarë të qendrës EDEN. Qëllimi...
  06 Korrik 2015
 • Kontributi juaj per planin strategjik te EDEN-it
  Qendra mjedisore EDEN, do të zhvillojë në datën 10 dhe 11 korrik 2015 takimin për hartimin e planit strategjik 2015-2020 te qendrws EDEN. Për një hartim të mirë të strategjisë Qendra EDEN dëshiron që të marri parasysh dhe mendimin e partnerëve, bashkëpunëtorëv...
  03 Korrik 2015
 • Udhëzuesi i Bashkimit Evropian për Energjinë!
  Udhëzuesi i Bashkimit Evropian për Energjinë është më shumë kosto – efektiv për Evropën JugLindore se sa politikat aktuale të saj – këtë e tregon modeli i ri i energjisë!17 qershor, Bruksel, Belgjikë – Duke përafruar politikat e energjisë me udhëz...
  18 Qershor 2015
 • Aktivitet ndërgjegjësues mbi cilësinë e ajrit!
  Projekti “Ecim drejt rrugës së zhvillimit të qendrueshëm” është financuar në kuadër të projektit SENIOR-A dhe ka për qëllim të kontribuojë në edukimin e shoqërisë shqiptare nën një frymë qytetarie e cila vlerëson mjedisin si një e mi...
  10 Qershor 2015
 • Ngritja e çështjeve mjedisore me anë të forumeve të hapura!
  Vazhdojnë forumet e hapura mbi ngritjen e çështjeve mjedisore që do të donim të ishin pjesë e prioriteteve të punës së kryetarit të ri dhe këshillit bashkiak që do drejtojnë bashkitë në mandatin e tyre të ardhshëm. Forume të zhvilluara në qytetin e Beratit dhe Vlorës me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Mjedisit 5 qershor 2015, me të rinj të cilët pë...
  09 Qershor 2015
 • Vazhdojnë forumet mjedisore me të rinjtë...
  Një tjetër forum i hapur u zhvillua datë 28 maj, me të rinj me studentë të Universitetit “Aleksandër Xhuvani”  në Elbasan. Drejtuar nga Z. Ahmet Mehmeti u diskutua gjerësisht për pritjet e të rinjve nga zgjedhjet vendore , propozime dhe sugjerime për investimet, zgjidhje t...
  03 Qershor 2015
 • Njoftim per shtyp!
  Subjektet shëndetësore dhe shoqëria civile bashkëpunojnë për të përmirësuar administrimin e mbetjeve spitalore  Rrjeti i vigjilencës mjedisore „ Një sy për mjedisin“  nis fushatën  ndërgjegjësuese dhe informuese „Së bashku të marri...
  01 Qershor 2015
 • Forume të hapura rinore!
  Në kuadër të projektit “Unë do të votoj…dhe të votosh GJELBËR në zgjedhjet lokale 2015 është thelbësore për CILËSINË E JETËS SIME”!, më datë 26 maj 2015, u zhvillua një forum me të rinjtë dhe jo vetëm, në një ambjent të hapur pranë Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë. Në këtë aktivitet ishin pjesëmarrës rreth 20 studentë dhe pikat e diskutimit  u ...
  28 Maj 2015
 • Dita e lumit Drin!
  Qendra EDEN me mbështetjen financiare të MIO-ECSDE, në 17 maj 2015 organizoi një aktivitet në kuadër të festimit të Ditës për mbrojtjen e lumit Drin.  Aktiviteti u zhvillua pranë lumit Drin në fshatin Spathar, rajoni Shkodrës me nxënësit e shkollës “Reshit H...
  20 Maj 2015
 • Vepro per Drinin!
  Pasuritë natyrore dhe trashëgimia e Basenit të lumit Drin:  Inspiron aksionet tona të përbashkëta Vepro për Drinin – 17 Maj 2015 “ Projekti ‘Vepro për Drinin’ është mbështetur financiarisht nga Critical Ecosystem Partnership Fund(CEPF), dhe një bashkëpun...
  15 Maj 2015
 • Të jetosh në harmoni me Drinin
  Në kuadër të projektit “Vepro për Drinin” (Act4Drin), Qendra EDEN në bashkëpunim me Federatën Mesdhetare të Organizatave JoFitimprurëse (MIO-ECSDE) për Mjedisin, Kulturën dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm  janë duke zbatuar aktivitete të cilat synojnë të...
  24 Prill 2015
 • Ndryshimet Klimatike - Tani është mandati ynë për të udhëhequr!
  Qendra mjedisore EDEN festoi për të 11 vit rradhazi Ditën Botërore të Tokës. Mesazhi i përzgjedhur për t’u  përcjellë këtë vit është “Ndryshimet Klimatike - Tani është mandati ynë për të udhëhequr”.Për të qenë më afër mesazhit të këtij viti për ditën e tokës, u përzgjodh si vend për të organizuar aktivitetin Qendra Ekologjike e Edukimit Mjedisor ED...
  22 Prill 2015
 • Vërtetësia e të dhënave për modelin e energjisë OPEERA
  Ditën e mërkurë, datë 15 prill 2015, qendra mjedisore EDEN, qendra Grupimi Ekolëvizja, organizuan së bashku me Delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri,  në ambjentet e këtij institucioni takimin “Konsultim për vërtetësinë e të dhënave të modelit të Energjisë 2050 në Evropën Jug – Lindore”.Të ftuar në këtë takim ishin organizata të shoqërisë ...
  16 Prill 2015
 • Shqiperia nje importuese e energjise
  Tiranë, 23 mars 2015 –Nëse nuk merren masa për të rritur eficiencen energjitike dhe për të zvogëluar kërkesën, Shqipëria me shumë mundësi do të mbetet një importuese neto e energjisë elektrike së paku deri në vitin 2024. Ky është një nga rezultatet e raportit i realizuar nga rrjeti i organizatave jo qeveritare CEE Bankwatch  dhe qendra mjedisore ED...
  24 Mars 2015
 • Evropa juglindore meriton një të ardhme më të mirë të energjisë
  Evropa juglindore meriton një të ardhme më të mirë të energjisë- dhe tani është koha për ta siguruar që të ndodhi.6 mars 2015Bruksel, Pragë, SarajevëProcesi i rishikimit të Traktatit të Komunitetit të Energjisë [1], këto ditë po hyn në fazë...
  06 Mars 2015
 • Reagim publik pas denoncimit mbi skandalin e mbetjeve spitalore!
  Perfaqesues te organizatave te Shoqerise Civile ne vend jane te shqetesuar per faktet qe deshmojne mangesi serioze ne administrimin e mbetjeve spitalore. Kjo si rrjedhoje e denoncimeve te fundit mediatike si dhe nga gjetjet e raportit te vleresimit te menaxhimit te mbetjeve spitalore ne 5 qytete te vendit te hartuar nga “Rrjeti i vigjilences ...
  17 Shkurt 2015
 • Menaxhimi e mbetjeve spitalore
  Vigjilenca mjedisore ngre në vëmendje menaxhimin e mbetjeve spitalore. Ermelinda Mahmutaj, Qendra EDEN. 20% e mbetjeve spitalore janë të kategorizuara si mbetje të rrezikshme dhe në momentin që këto mbetje janë në kontakt me objekte të tjera, edhe këto objekte konsiderohen po njësoj. Rrjedhimisht në realitetin shqiptar, në momentin kur jemi dëshm...
  06 Janar 2015
 • Albpetrol sh.a. zvogëlohet në zonën naftëmbajtëse në Kucovë
  Ditën e premte, datë 5 dhjetor 2014. Qendra mjedisore EDEN zhvilloi një vizitë në Kuçovë. Qëllimi i takimit ishte shqyrtimi dhe mbledhja e informacioneve rreth situatës mjedisore dhe sociale ne zonën naftëmbajtëse, Kucovë. Sherwood International Petroleum Ltd.( Sherwood) ka marr&eum...
  12 Dhjetor 2014
 • Le të mbajmë nën kontroll Mërkurin rreth nesh!
  Qendra EDEN që prej muajit nëntor 2014 është duke zbatuar projektin “Le të mbajmë nën kontroll Mërkurin rreth nesh” mbështetur nga IPEN - Rjeti Ndërkombëtar për Eleminimin e Ndotësve Organik të Qëndrueshëm NOQ-ve, New York, USA. Qëllimi i këtij pr...
  28 Nentor 2014
 • Konferenca per mbetjet Spitalore
  Në datën 7 nëntor 2014, ditën e premte ora 10:00 në ambientet e Hotel Tirana International , rrjeti “Një sy për mjedisin”  organizoi konferencën për shtyp “Menaxhimi i mbetjeve spitalore – një kaos i rrezikshëm që thërret për vëmendje! ”. Konferenca u hap me fjalët përshëndetëse nga znj. Ermelinda Mahmutaj, Drejtoreshë Ekzekutive e qendrës EDEN dh...
  11 Nentor 2014
 • Të rinjtë nga pesë shtete bashkohen për eficiencën e energjisë
  Prej datës 7 deri në 15 tetor 2014,  23 të rinj nga Shqipëria, Republika Ceke, Moldavia, Poloni, Spanjë,  u bashkuan së bashku për të marrë pjesë në shkëmbimin rinor “ Unë e dua eficiencën e energjisë”. Shkëmbimi rinor kishte për qëllim t’i ofrontë të rinjve një hapësirë për të ndarë idetë dhe njohuritë e tyrë mbi çështjen e energjisë eficiente s...
  21 Tetor 2014
 • Pse Parlamenti Evropian duhet të bllokojë përpjekjet e Jean-Claude Junker për të ndryshuar politikat mjedisore të BE-së?
  12 Shtator 2014 “Green10” janë të shqetësuar se vendimet e 10 shtator 2014 për strukturën e re të Komisionit Evropian, letrat e misionit, dhe zgjedhja e Komisionerëve,  tregojnë një përkeqësim serioz të mjedisit dhe një kthim mbrapa të angazhimeve ekzistuese të BE-së për një zhvillim të qëndrueshëm, efiçiencë të burimeve, cilësi të ajrit, mbrojtje...
  23 Shtator 2014
 • Vizitorët në qëndrën e edukimit mjedisor EDEN
  Nën temperaturat e nxehta te qershorit kur të gjithë nxënësit synojnë pushimin pranë detit , shumë të tjerë preferojnë të jenë pjesë e kampeve verore. Sot më datë 27 qershor 2014 një grup nxënësish i moshave të ndryshme në planin e aktivitetev...
  27 Qershor 2014
 • Korrupsioni është një pengesë serioze ne Evropen Juglindore
  24 qershor 2014, Bruksel, Belgjikë -  Korrupsioni i nivelit të lartë në sektorin e energjisë po prek vendet në Evropën Juglindore. Me dhjetëra miliona euro janë  humbur gjatë dekadave të fundit në shtatë vende nga rajoni, vende të cilat janë pjesë të raportit “ Fitues dhe humbës: Kush Përfiton nga nivelet e larta të korrupsionit në sektorin e energ...
  26 Qershor 2014
 • Korrupsioni ne sektorin e energjise
  Në bazë të raportit të ri: Korrupsioni është një pengesë serioze për një sistemi të qëndrueshëm të energjisë në Evropën Juglindore 24 qershor 2014, Bruksel, Belgjikë-  Korrupsioni i nivelit të lartë në sektorin e energjisë po prek vendet në Evropën Juglindore. Me dhjetëra miliona euro janë  humbur gjatë dekadave të fundit në shtatë vende nga rajon...
  25 Qershor 2014
 • Draft VKM për shfrytëzimin e burimeve ujore dhe pozicionimi i rrjetit “Një sy për mjedisin”
  Në datën 21 maj 2014 në ambjentet e Ministrisë së Mjedisit Pyjeve dhe Administrimit të Ujrave u mbajt dëgjesa e publikut rreth draft VKM-në për “Miratimin e kushteve të posacme, dokumenteve shoqëruese, afatin e vlefshmërisë, formularëve të aplikimit për autorizim dhe leje, procedurave të shqyrtimit dhe vendimmarrjes, si dhe formateve të autorizimit...
  06 Qershor 2014
 • Vizitë në Qendrën Ekologjike të Edukimit Mjedisor “EDEN” në Tiranë
  Data 5 qershor 2014 shënon Ditën Botërore të Mjedisit që prej vitit 1973. Këtë ditë Qendra EDEN e festoi duke ri-hapur qendrën Ekologjike të Edukimit Mjedisor “EDEN” pranë Kopshtit Zoologjik nëTiranë. Qendra është ndërtuar për here të parë në vitin 2007-2008 me mbështetjen financiare të Ambasadës Amerikane nëTiranë dhe Bankës ProCredit. Për shkak t...
  05 Qershor 2014
 • Visitors in the educational center for the environment EDEN
  During the hot June days, when all of the students want to relax near the sea, a lot of other ones prefer to take part in summer camps . Today, on the 27th of June 2014 a group of students with a variety of ages included in their daily schedule a visit in the Zoo of Tirana and they visited the educational center for the environment EDEN as well.Dur...
  02 Qershor 2014
 • Dita e Tokes 2014
        Ditën e mërkurë datë 23 prill 2014, ora 09:00, te sheshi përprara Bashkisë Durrës u zhvilluan festimet për Ditën e Tokës 2014. Qendra EDEN,  si pjesë e rrjetit Ndërkombëtar të Ditës së Tokës  në bashkëpunimm të ngushtë me Ambasadën Amerikane Tiranë , qendrën Rajonale të Mjedisit (REC), Bashkinë Durrës  organizuan aktivitetin  me mesazhin “...
  24 Prill 2014
 • Takim koordinues
  Në datën 17 prill 2014,  në zyrat e qendrës EDEN u zhvillua takimi i parë  koordinues i rrjetit “Një sy për mjedisin” , për fazën e dytë në kuadër të  programit "Mbështetje për  Organizatat Mjedisore të Shoqërisë Civile  në Shqipëri 2012-2015, SENiOR-A", i cili zbatohet nga Qendra Rajonale e Mjedisit (REC), Shqipëri dhe financohet nga Qeveria Suede...
  19 Prill 2014
 • Rritja e transparencës së industrive nxjerrëse
  Në datën 20 mars 2014 qendra mjedisore EDEN dhe qendra për Kërkim Bashkëpunim dhe Zhvillim, (CRCD) dhe morën pjesë në takimin e titulluar “Promovimi i Iniciatives EITI dhe pjesëmarrja publike në nivel vendor”. Takimi i mbështetur nga OSBE (Organiza për Siguri dhe bashkëpunim në Evropë, Prezenca  në Shqipëri) dhe organizuar nga EITI ( Sekretariati ...
  21 Mars 2014
 • Kornize mjedisore – Gezuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri 2014!
  A mundet që festat e fundvitit të përceptohen pa bredhin? Le të përqëndrohemi në mesazhin kryesor të këngës së Krishtlindjeve “O Tannenbaum” ( bredhi i Krishtlindjeve)ndërkohë që edhe e dëgjojmë atë. Kjo është një këngë me oringjinë në folkun gjerman e cila në fund të shekullit të 20-të u identifikua dhe këndohet si kënga e Krishtlindjeve. Tannenba...
  21 Dhjetor 2013
 • Projektligji “Njoftimi dhe Konsultimi me publikun” – diskutohet në tryezë të gjerë
  Në ambjentet e hotel Rogner, me datë 18 dhjetor 2013, u diskutua me grupet e interesit projektligji mbi “Njoftimi dhe konsultimi  me publikun”.  Ministrja për Inovacionin dhe Administratën Publike, Znj. Harito, theksoi se ligji është i rendësishëm  për angazhimin që shteti shqiptar ka ndërrmarë  për një qeverisje të hapur dhe për konkretizimin  n...
  19 Dhjetor 2013
 • Perditesime nga çeshtja Antea
  Në vijim të shkrimit “Antea shperfill shtetin Shqiptar”,  fabrika e cimentos TITAN Antea Sh.A ka reaguar duke ndarë me qendrën EDEN  informacione/dokumenta mbi interesimin e tyre ndaj publikimit të  raportit të Institutit të Shëndetit Publik  “Mbi kontrrollin e ushtruar në ajrin e mjedisit të banimit të fshatit Burizanë ”.  Për më shumë lexoni komu...
  17 Dhjetor 2013
 • Ngrohtësi, siguri, energji e pastër– Cilën rrugë po merr Shqipëria në krahasim me vendet e rajonit?
  Vendet e Europës Juglindore janë në udhëkryq. Ka plane për investimin në rajon, në 10 vitet e ardhshme, të 30 miliard eurove në projekte energjie. Nga vendimet që do të marrë qeveria do të varet furnizimi me energji në çdo shtëpi, siguria e projekteve të energjisë si dhe pastërtia e ajrit dhe ujit.   Për shkak të rëndësisë së vendim-marrjes në kë...
  12 Dhjetor 2013
 • Piketohen zonat e ndotura në Uznovë, Berat
  Qendra EDEN në bashkëpunim me shkollën ‘Xhemal Çekini’  zhvilloi ditën e merkurë dhe të enjte (datë 30 dhe31 tetor 2013) aktivitetin e radhës si pjesë e projektit   “Përmirësimi i Edukimit Mjedisor në shkollën Xhemal Çekini , Uznovë, Berat” . Ditën e parë nxënësit përgatitën tabelat  paralajmëruese për zonat më problematike të Uznovës dhe në të dy...
  07 Nentor 2013
 • Antea shperfill shtetin shqiptar!
  103 persona u mblodhën sot në restaurant “Gjokeja” ne km. e 4 të autostratdës Fushë – Krujë nën thirrjen “Ne kërkojmë ajër të pastër – Antea duhet të reagojë!” me qëllimin për të diskutuar mbi një mjedis më të pastër në Komunën e Burizanës në të ardhmen. Me kërkesë të komunitetit (nxitje e shoqatës lokale “Shoqata për mbrojtje të jetës dhe ekosist...
  30 Tetor 2013
 • Panairi "Java e Diellit"
  Prej datës 23-25 tetor 2013 u organizua panairi "Java e diellit ". Qellimi i panairit ishte paraqitja e shembujve të mirë të energjive të rinovueshme si dhe edukimi për një përdorim sa më efektiv të tyre. Në këtë panair u ekspozuan panele fotovoltaike , panele djellore , si dhe publiku pati mundesine qe te informohej nga afer se si mund të zbatonin...
  25 Tetor 2013
 • Qendra e Edukimit Mjedisor “EDEN” rikthehet edhe si nje qender ekologjike
  Qendra e Edukimit Mjedisor “EDEN” e ndërtuar në vitin 2008 brenda Kopshtit Zoologjik në Tiranë me mbështetje financiare të Ambasadës Amerikane në Tiranë dhe ProCredit Bank, dhe e dëmtuar gjatë cmonitimit dhe rimontimit të saj për shkak të kalimit të njerit prej segmenteve të Unazës së Madhe të Tiranës, po rikonstruktohet tashmë për tu kthyer në Qen...
  23 Tetor 2013
 • Rreziku i perdorimit te internetit te nxenesit
  Qëndra EDEN në bashkëpunim me Powerful Information zhvilloi ditën e enjte dhe të premte (datë 17,18 tetor 2013) aktivitetin e radhës si pjesë e projektit   “Përmirësimi i Edukimit Mjedisor në shkollën Xhemal Çekini , Uznovë, Berat” . Qëllimi i këtij aktiviteti ishte ndergjegjesimi i studentëve dhe i prindërve të tyre ndaj reziqeve që sjell perdorim...
  18 Tetor 2013
 • Organizatat mjedisore komentojnë Draft Strategjinë Rajonale të BERZH për Sektorin e Energjisë
  Në fund të muajit korrik 2013 Banka Evropiane për Zhvillim dhe Rindërtim (BERZH) hapi konsultimin me publikun për Draft Strategjinë Rajonale të Sektorit të Energjisë , e cila fokusohet në përqasjen e bankës në këtë sektor. Rrjeti vigjilues “Një sy për mjedisin!” i ngritur në kuadër të programit “Mbështetje për Organizatat Mjedisore të Shoqërisë Ci...
  08 Tetor 2013
 • Spot mbi energjine dhe mbi ndergjegjesimin e publikut
  Në zhvillim të projektit “ Politika të qëndrueshme energjitike në evropën Juglindore”, Qendra mjedisore EDEN ka realizuar një spot ndërgjegjësues dhe informues. Spoti me një gjatësi 40 sekonda pasyron disa praktikave të mira për të patur një përdorim sa më eficent të burimeve energjitke dhe informimin e publikut me të drejtën e tyre për të reaguar ...
  30 Shtator 2013
 • 30 vjetori i vullnetarizmit për mjedisin, YEE
  Sot më datë 19/09/2013 te liqeni  Artificial i Tiranës, EDEN zhvilloi një aktivitet për  te promovuar 30 vjetorin e vullnetarizmit të rrjetit  YEE (Youth and Environment Europe) në te cilin EDEN është antare prej vitit 2009. Ky aktivitet bëri të mundur senzibilizimin e njerëve ndaj rendësis që ka mjedisi dhe rëndësine e shoqërise për mbrojtjen e t...
  26 Shtator 2013
 • Aktivitete në kuadër të përfundimit të projektit ‘Zgjedhjet qëndrore 2013… Jepini Shqipërisë një zhvillim të qëndrueshëm”
  Qendra EDEN në kuadër të përfundimit të projektit ‘Zgjedhjet qëndrore 2013…Jepini Shqipërisë një zhvillim të qëndrueshë” zhvilloi gjatë  muajit korrik katër aktivitete në qytetin e Shkodrës , Beratit , Elbasanit dhe Fushë-Krujës . Qëllimi i këtyre aktiviteteve ishte shfaqja e dokumentarit të realizuar në kuadër të  projektit. Dokumentari evidenton ...
  18 Shtator 2013
 • Organizatat mbeshtesin letren drejtuar presidentit te BERZH
  Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim është duke hartuar strategjinë e re energitike për rajonin. BERZH në lidhje më këtë strategji ka realizuar konsulta me publikun për të marrë komente dhe sygjerime. Ne lidhje me këtë 54 organizata të shoqërisë civile kanë mbështetur letrën drejtuar Presidentit të BERZH ku ngrihen cështje mbi mënyrën e konsu...
  13 Shtator 2013
 • Grupet e shoqërisë civile në Beograd: Qymyri vret!
        Ditën e mërkurë, 4 shtator 2013, BERZH ( Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim)  zhvilloi në Beograd takimin konsultues me grupet e shoqërisë civile  mbi Strategjin e re Energjitike.  Grupet e shoqërisë civile (SEE Change Net, CEE Bankwatch, Cekor, Fractal dhe 350.org)  kanë paralajmëruar bankën që ajo duhet të ndalojë financimin e qy...
  06 Shtator 2013
 • Leter drejtuar BERZH per te ndryshuar politikat investuese ne qymyr
  Duke patur parasysh vendimin kritik të Bankës Botërore dhe të Bankës Europiane për Investim (EIB) për të mos investuar për qymyr, organizatat e programit SEE SEP ( Politika të Qendrueshme Energjitike në Evropën Juglindore) po i bëjnë thirrje bankës Europianë, për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) të veprojë në të njëjtën mënyrë Në raportin e fundit t...
  06 Shtator 2013
 • Trajnim për rritjen e aftësive kompjuterike në stafin pedagogjik të shkollës Xhemal Çekini, Uznovë, Berat
  Qendra EDEN në bashkëpunim me Powerfull Information dhe Shkollën 9-vjeçare ‘Xhemal  Çekini’ ,Uznovë , Berat, realizoi së fundmi një trajnim kompjuterik për mësuesit e shkollës në kuadër të projektit ‘Përmirësimi i Edukkimit Mjedisor në Shkollën Xhemal Çekini,Uznovë, Berat’. Trajnimi 5 (pesë) ditor u realizua në laboratorin e informatikës të shkoll...
  05 Korrik 2013
 • Ekspozite për promovimin e energjive të rinovueshme dhe eficencës energjitike
  Qendra EDEN dhe Qendra Grupimi Ekolëvizja mbasditen e ditës së premte 28 qershor 2013, organizuan në ambjent të hapur, pranë liqenit Artificial të Tiranës  Ekszpozitën me temë “ Shembuj të mirë të shfrytëzimit të energjive të rinovueshme dhe eficencës së energjisë në Shqipëri dhe Rajon”. Ekspozita kishte për qëllim të informojë dhe ndërgjegjësojë p...
  01 Korrik 2013
 • Workshop i rrjetit “ Së bashku një sy për mjedisin”
  Qendra mjedisore EDEN së bashku me organizatat partnere të rrjetit “ Së bashku një sy për mjedisin” zhvilluan Workoshopin nismëtar  të projektit. Workshopi me një kohëzgjatje 3 ditore,nga data 26-28 qershor 2013 u fokusua mbi njohjne nga afër të punës së organizatave dhe në vecanti mbi punën që kryhet për një vigjilencë mjedisore. Në workshop ishin...
  01 Korrik 2013
 • Përmbyllje e fushatën “Zgjedhjet qendrore 2013...Jepini Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm”
  Ditën e enjte datë 20 qershor 2013 qendra mjedisore EDEN organizoi konferencën përmbyllëse të fyshatës “Zgjedhjet qendrore 2013...Jepini Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm”.  Fushata me një kohëzgjatje mars – qershor 2013, pati si qëllim organizimin e një fushata jo politike, jo partiake në 4 qytete të Shqipërisë (Shkodër, Elbasan, Berat, Fushë...
  20 Qershor 2013
 • Konferencë përmbyllëse “ Grumbullimi i ndarë i mbetjeve në shkolla dhe komunitete”
  Ditën e mërkurë dt.12 qershor 2013 qendra EDEN organizoi në ambjentet e Hotel Rozafa, Shkodër, konferencën përmbyllëse të projektit “ Grumbullimi i ndarë i mbetjeve në shkolla dhe komunitete” . Në këtë konferencë ishin të pranishëm përfaqësuesit e organizatës partnere në Mal të Zi, Sekretariati i Përbashkët Teknik (JTS), përfaqësues të qendrës ED...
  17 Qershor 2013
 • Tryezë e rrumbullakët në Shkodër dhe Elbasan në kuadër të projektit “Zgjedhjet qëndrore 2013...Jepini Shqipërisë një zhvillim të qëndrueshëm”
  Në kuadër të projektit “Zgjedhjet qëndrore 2013...Jepini Shqipërisë një zhvillim të qëndrueshëm” mbështetur nga Ambasada Amerikane në Tiranë dhe Kooperimi Austriak për Zhvillim, qendra EDEN në bashkëpunim me Qendrën e Informacionit Aarhus Shkodër, Klubin Ekologjik Elbasan, Natyra Berat dhe Në mbrojtje të jetës dhe ekosistemit në zonën përreth fabri...
  14 Qershor 2013
 • Klubi Ekologjik Elbasan “Zgjedhjet qëndrore...Jepi Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm”
        Qendra EDEN po zbaton fushatën " Zgjedhjet qëndrore 2013...Jepi Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm ". Fushata po zbatohet në katër rrethe të Shqiperisë ( Shkodër, Elbasan, Berat, Fushë Krujë) për të sjellë çështjet mjedisore dhe zhvillimin e qëndrueshëm përgjatë zgjedhjeve vendore 2013.     Në qytetin e Elbasanit shoqata “Klubi Ekolo...
  07 Qershor 2013
 • “Zgjedhjet qendrore...Jepi Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm”
  Qendra EDEN po zbaton fushaten " Zgjedhjet qendrore 2013...Jepi Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm ". Fushata po zbatohet ne kater rrethe te Shqiperise ( Shkodër, Elbasan, Berat, Fushë Krujë) për të sjellë çështjet mjedisore dhe zhvillimin e qëndrueshëm përgjatë zgjedhjeve vendore 2013. “Në mbrojtje të jetës dhe ekosistemit në zonën përreth fab...
  07 Qershor 2013
 • Natyra Berat “Zgjedhjet qëndrore...Jepi Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm”
  Qendra EDEN po zbaton fushatën " Zgjedhjet qëndrore 2013...Jepi Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm ". Fushata po zbatohet në katër rrethe të Shqiperisë ( Shkodër, Elbasan, Berat, Fushë Krujë) për të sjellë çështjet mjedisore dhe zhvillimin e qëndrueshëm përgjatë zgjedhjeve vendore 2013. Shoqata “Natyra Berat” në bashkëpunim me nxënës të shkoll...
  07 Qershor 2013
 • AIC “Zgjedhjet qendrore...Jepi Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm”
  Qendra EDEN po zbaton fushaten " Zgjedhjet qendrore 2013...Jepi Shqipërisë një Zhvillim të Qëndrueshëm ". Fushata po zbatohet ne kater rrethe te Shqiperise ( Shkodër, Elbasan, Berat, Fushë Krujë) për të sjellë çështjet mjedisore dhe zhvillimin e qëndrueshëm përgjatë zgjedhjeve vendore 2013.   Qendra e Informacionit Aarhus (AIC) Shkodër po realizo...
  06 Qershor 2013
 • Reklame Grumbullimi i ndare i mbetjeve ne shkolla dhe komunitete
  Qendra EDEN ka realizuar një reklamë në zhvillim të projektit "Grumbullimi i ndarë i mbetjeve në shkolla dhe komunitete". Projekti është i mbeshtetur financiarisht nga Bashkimi Europian përmes programit ndërkufitar IPA 2007-2013. Projekti është zbatuar në Shkodër në komunat Dajç, Velipoje dhe Ana e Malit në periudhën prill 2012 - qershor 2013. Film...
  03 Qershor 2013
 • Deklarate per shtyp, zgjedhje 2013
  Deklaratë për shtyp Përgjatë periudhës zgjedhore 22 maj – 22 qershor 2013 përkrah fushatave elektorale politike po zhvillohet edhe një fushatë tjetër jo partizane dhe jo politike me qëllimin kryesor për të sjellë çështjet mjedisore dhe zhvillimin e qëndrueshëm përgjatë zgjedhjeve qendrore 2013. Më specifikisht fushata do të nxisë partitë politike...
  29 Maj 2013
 • Up-cycling në javën e filmit mjedisor
  Si zhvillim i javës së festivali të filmit mjedisor  të mbajtur për herë të parë në Shqipëri në datat 22-25 maj 2013, ditën e shtunë datë 25 maj u organizua një panair i organizatave mjedisore në rrugën këmbësore, Tirane.  Qendra EDEN e përfaqësoi vehten në këtë ditë më një kënd Up-cycling “ Jepi një vlerë të re, objekteve që nuk përdorni më “. Qen...
  28 Maj 2013
 • Pastrimi dhe gjelberimi i shkollave ne Dajc, Velipoje, Ana e Malit
  Në datën 17 maj 2013 në shkollat Oblige, Pjetër Gaci dhe Nikolla Zagoriani të Komunave Dajc, Velipojë Ana e Malit u realizua mbjellja e pemëve nga nxënësit dhe stafi pedagogjik i shkollave. Nxënësit dhe mësusit pas trajnimeve,leksioneve dhe aktivitetev të ndryshme për ndarjen e mbetjeve realizuan këtë aktivitet për të rritur hapësirën e gjelbër në ...
  27 Maj 2013
 • Gjashte vjet ne gazeten e vetme mjedisore
  Me që po largohem nga gazeta Ekolëvizja desha të shpreh mirënjohjen time per personat me të cilët jam njohur e kam punuar këto vjet . Nuk e kisha shkuar nëpër mendje që do t’i kthehesha gazetarisë pas gati tridhjetë vjetësh e , aq më tepër , gazetarisë mjedisore për të cilën nuk dija pothuajse asgjë . Kështu që kur Xhemali më bëri ftesë për të punu...
  21 Maj 2013
 • Konkurs nderkufitar
  Ditën e enjte, 25 prill 2013, qëndra EDEN në bashkëpunim me FORS Mali i Zi , në kuadër të projekti “ Grumbullimi i ndarë i mbetjeve në shkolla dhe komunitete”  realizoi aktivitetin e tij më të fundit në bashkin Plavë, Mali i Zi. Aktiviteti përfshiu nxënësit e shkollave 9-vjeçare të komunës Dajç, Velipojë dhe Ana e Malit  të Shqipërisë, tre bashkiv...
  25 Prill 2013

Partnere dhe Donatore