[Thirrje për aplikim] trajnime mbi vigjilencën mjedisore

Every strike brings me closer to the next home run. 6

Thirrje për pjesëmarrje, dedikuar Organizatave të Shoqërisë Civile, për trajnimet mbi “Vigjilencën Mjedisore”, në kuadër të projektit e-ACT.

RRETH PROJEKTIT

Projekti “Fuqizimi i aktivizimit dhe kontributit të Organizatave të Shoqërisë Civile në integrimin e Shqipërisë në BE” (e-ACT) do të zbatohet për një periudhë 18 mujore në Shqipëri, dhe synon të forcojë rolin vigjilues dhe partneritetin e OShC-ve, për të rritur forcimin e zbatimit të politikave të rikuperimit të energjisë dhe të gjelbërta përmes monitorimit të drejtpërdrejtë dhe dialogut politik në kuadër të kornizës së para-anëtarësimit. Projekti zbatohet nga Qendra mjedisore EDEN dhe EDMI.

PËR T’U BËRË PJESË E TRAJNIMEVE PËR VIGJILENCËN MJEDISORE:

Në fazën e parë të zbatimit të projektit do të organizohen 3 trajnime për ngritjen e kapaciteteve të organizatave të shoqërisë civile (OSHC-ve) për vigjilencën mjedisore me synim forcimin e rolit dhe pozicionit të OSHC-ve në proçesin e anëtarësimit të vendit në BE, fokusuar tek politikat mjedisore.

Trajnimet e para për vigjilencën mjedisore, do të mbahen në Tiranë në datat 7 dhe 11 Tetor 2021.

Për t’u bërë pjesë e trajnimeve mbi vigjilencën mjedisore, duhet të ndiqni dhe të plotësoni hapat e mëposhtëm:

1. Të jeni i/e përfshirë dhe angazhuar në Organizata të Shoqerisë Civile (staf, vullnetarë, aktivistë, etj);
2. Të jeni i/e interesuar në proçesin e integrimit të vendit në BE, zhvillimin e politikave mjedisore në vend, dialogun politik mjedisor;
3. Të shprehni interesin për pjesëmarrje duke konfirmuar brenda datës 4 tetor në email-in Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. ose plotësoni google form në këtë link: https://forms.gle/BQjfFL1BJPeNHTjG7 
4. Programi është një ditor dhe ju ftojmë të shprehni interesin për pjesëmarrje për një nga datat, 7 ose 11 tetor 2021, duke cilësuar emrin e organizatës tuaj.

*Vendet janë të kufizuara për shkak të masave për të parandaluar përhapjen e COVID-19, ndaj ju ftojmë të shprehni interesin sa më shpejt që mundeni. Trajnimi do të zhvillohet në formë hibride (virutalisht dhe fizikisht).

Purple Welcome Google Classroom Header

Programi për ngritjen e kapaciteteve të OSHC në vigjilencën mjedisore vjen si pjesë e projektit “Fuqizimi i aktivizimit dhe kontributit të Organizatave të Shoqërisë Civile në integrimin e Shqipërisë në BE“, në zbatim nga Qendra mjedisore EDEN dhe EDMI, mbështetur financiarisht nga Bashkimi Evropian në kuadër të programit IPA 2017.