• "...Give Albania a sustainable development"

  EDEN Center during July has organized four activities in Shkodra, Berat, Elbasan and Fushe-Kruja .

  More...

 • Conclusion of the project

  Activity for the conclusion of the project 'National Election 2013 Give Albania a sustainable development" in Shkodra , Berat , Elbasan and Fushë-Krujës .

  More...

News & Activites

 • Forume të hapura rinore!
  Në kuadër të projektit “Unë do të votoj…dhe të votosh GJELBËR në zgjedhjet lokale 2015 është thelbësore për CILËSINË E JETËS SIME”!, më datë 26 maj 2015, u zhvillua një forum me të rinjtë dhe jo vetëm, në një ambjent të hapur pranë Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë. Në këtë aktivitet ishin pjesëmarrës rreth 20 studentë dhe pikat e diskutimit  u ...
  28 May 2015
 • Dita e lumit Drin!
  Qendra EDEN me mbështetjen financiare të MIO-ECSDE, në 17 maj 2015 organizoi një aktivitet në kuadër të festimit të Ditës për mbrojtjen e lumit Drin.  Aktiviteti u zhvillua pranë lumit Drin në fshatin Spathar, rajoni Shkodrës me nxënësit e shkollës “Reshit Hyseni”. Qëllimi i aktivitetit ishte promovimi i vlerave natyrore të Lumit Drin për fëmijët ...
  20 May 2015
 • Perceptimi i kandidatëve mbi çështjet mjedisore!
  Në kuadër të fushatës së zgjedhjeve lokale 2015, Qendra EDEN në datë 15 maj, bashkë me vullnetarët e saj iu bashkua takimit me kandidatin e PD për Tiranën Z. Halim Kosova. Takimi pati në fokus njohjen me programin mjedisor të Z. Kosova si dhe një ndër çështjet që u zhvilluan ishin dhe diskutimet mbi problematikat mjedisore në qytetin e Tiranës.  G...
  18 May 2015
 • VOTO GJELBER!
  Qendra EDEN fillon zbatimin e projektit “Unë do të votoj…dhe të votosh GJELBËR në zgjedhjet lokale 2015 është thelbësore për CILËSINË E JETËS SIME! mbështetur nga Programi i Granteve të Vogla i Komisionit për Demokraci i Ambasadës së Sh.B.A-së.  Qëllimi i këtij projekti është realizimi i një fushate jo politike, jo partiake në 5 qytete të Shqipëri...
  04 May 2015
 • Konferenca per mbetjet Spitalore
  Në datën 7 nëntor 2014, ditën e premte ora 10:00 në ambientet e Hotel Tirana International , rrjeti “Një sy për mjedisin”  organizoi konferencën për shtyp “Menaxhimi i mbetjeve spitalore – një kaos i rrezikshëm që thërret për vëmendje! ”. Konferenca u hap me fjalët përshëndetëse nga znj. Ermelinda Mahmutaj, Drejtoreshë Ekzekutive e qendrës EDEN dh...
  11 November 2014
 • Earth day 2014
  On Wednesday on the 23 of April 2014, 09:00 o’clock, the square in front of the Municipality of Durrës the celebrations for Earth Day 2014 were held. EDEN Center, as part of the International Earth Day network in cooperation with American Embassy Tirana, Regional Environmental Center (REC), Municipality of Durrës organized the activity with the mes...
  24 June 2014
 • Coordinative meeting
  On the 17th of April 2014, in the offices of EDEN Centre, the first coordinator meeting of the network “An eye for the environment”, for the second phase in the framework of the program “ Support for Environmental Civil Society Organizations In Albania 2012–2015, SENiOR-A”, which is implemented by REC Albania and financially supported from the Swed...
  19 April 2014
 • Environmental frame – Merry Christmas and a happy New Year!
  We cannot think of Season’s fests without having the image of Christmas tree in our minds do we? Let`s focus on the main message meanwhile enjoying the Christmas tree song  "O Tannenbaum" ("O Christmas Tree") is a German song. Based on a traditional folk song, it became associated with the Christmas tree by the early 20th century and sung as a Chr...
  20 December 2013
 • The notification and consultation with the public” draft law – is discussed in the wide table
  In the premises of Rogner Hotel, on  the 18th of December 2013, “The notification and consultation with the public” draft was discussed with the interest  groups. The minister for Innovation and Public Administration, Mrs. Harito, emphasized that the draft is important for the engagement that the Albanian state has taken for an open governance a...
  19 December 2013
 • Updates from Antea issue
  In addition to the article " Antea Ignores the Albanian state" , Antea Titan cement plant  reacted and shared with EDEN center information / documents on their interest to the publication of the Institute of Public Health’s report “On the safety air controls, exercised at the environment Burizana residential village ". Read more about the communica...
  17 December 2013
 • “GREEN UP!” 30 Years of Volunteering for Environment, YEE
  Today at 19/09/2013 at artificial Lake of Tirana EDEN had developed an activity for the 30 years of volunteering of YEE (Youth and Environment Europe) were EDEN is member of this network since 2009. This activity made possible the awareness of the people for the importance of environmental and the society for its protection. Seeds of different ...
  26 September 2013
 • Activity for the conclusion of the project 'National Election 2013 Give Albania a sustainable development ".
  Activity for the conclusion of the project  'National Election 2013 Give Albania a sustainable development ". EDEN Center  during July has organized four activities in Shkodra, Berat, Elbasan and Fushe-Kruja city in the framework of the 'National Election 2013 Give Albania a sustainable development ". The purpose of these activities was the prese...
  20 September 2013
 • Computer training with the teachers of Xhemal Çekini school, Uznovë, Berat
  EDEN center in collaboration with Powerful Information and “Xhemal Çekini” height school in Uznova, Berat had recently developed in the framework of the project “Improvement of Environmental Education in Xhemal Çekini height school, Uznovë, Berat” a computer training for the teachers of the school. A 5 (five) days training had been developed in th...
  18 September 2013
 • Healthy Environment
  ”Environmental Center for Develompent Education and Networking during march-june 2013 has applied a non political Campain “National Election 2013…give Albania a sustainable development". The campain took place in 4 albanian Cities (Shkoder, Elbasan, Berat, Fushe Kruje).  
  16 September 2013
 • Organizations support the letter addressed to EBRDs director
  European Bank for Reconstruction and Development is drafting the new energy strategy for the region. EBRD has realized consults with the public to obtain comments and suggestions, regarding this strategy. Regarding this, 54 civil society organizations have supported the letter addressed to the president of EBRD, where issues on how the consultatio...
  13 September 2013
 • Training to increase teaching staffs’ computer skills of the school “Xhemal Çekini”, Uznova, Berat
  EDEN Centre in cooperation with Powerful Information and the “Xhemal Çekini” middle school, Uznova, Berat, realized computer training for the schools teachers within the project “The Improvement of Environmental Education in the school ‘Xhemal Çekini’, Uznovë, Berat”.    The 5-day-training was realized in the schools informatics laboratory with t...
  05 July 2013
 • Reklame Grumbullimi i ndare i mbetjeve ne shkolla dhe komunitete
  Qendra EDEN ka realizuar një reklamë në zhvillim të projektit "Grumbullimi i ndarë i mbetjeve në shkolla dhe komunitete". Projekti është i mbeshtetur financiarisht nga Bashkimi Europian përmes programit ndërkufitar IPA 2007-2013. Projekti është zbatuar në Shkodër në komunat Dajç, Velipoje dhe Ana e Malit në periudhën prill 2012 - qershor 2013. Film...
  03 June 2013

Partners and Donors