Dita Ndërkombëtare e Tokës - 22 Prill

Viti:                                2018
Mesazhi:
                    
" Stop ndotjes nga plastika"
Vendndodhja:             Parku i lodrave, Piramida, Tiranë
Mbështetur nga:        Projekt i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian dhe fondet kombëtare të vendeve pjesëmarrëse
Partnerë:                    Bashkia Tiranë, Shkolla New York Tiranë

Qendra EDEN dhe Bashkia Tiranë nisin promovimin e projektit BAS (Përfito duke kursyer) me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Tokës.
Kjo ditë sot, mblodhi së bashku në parkun e ri të lojrave pranë Piramidës, 60 nxënës dhe vullnetarë për t’i thënë “STOP ndotjes nga plastika!” . Për 14 vite rresht jemi munduar të pëcjellim tek banorët e kryeqytetit mesazhe për mbrojtjen e tokës sonë dhe u kemi bërë thirrje të na bashkohen me veprimet e tyre.

Viti:                                2017
Mesazhi:
                    
" Edukim për mjedisin dhe klimën"
Vendndodhja:             Kopshti Zoologjik, Tiranë
Mbështetur nga:        Ambasada Amerikane, Programi ACHIEVE, Financuar nga Bashkimi Evropian
Partnerë:                    Bashkia Tiranë, REC, Shkolla Profesionale Kamëz

Tema e këtij viti “Edukim për mjedisin dhe klimën”, nuk mund të organizohej më mirë se në shtëpizën e “Edukimit mjedisor EDEN” pranë kopshtit zoologjik ku ka një ndërthurje dhe një reflektim shumë të mirë të këtyre dy çështjeve. nxënësit e shkollës profesionale të Kamzës ndoqën dy sesione të ndara edukuese për ujin dhe për ajrin,të organizuara nga vullnetarët e qëndrës EDEN  me qëllim promovimin e vlerave të natyrës pranë kopshtit Zoologjik, duke përdorur mjete didaktike të Kitit Mjedisor të Qendrës EDEN.

20160422 105518
Viti:                               2016
Mesazhi:                    "Pemë për Tokën"
Vendndodhja:            Sabahudin Gabrani, Dora d'Distria dhe Kopshti Zoologjik
Mbështetur nga:        Programi ACHIEVE, Financuar nga Bashkimi Evropian
Partnerë:                    REC, Shkolla Sabahudin Gabrani dhe Dora d'Distria


Tema e këtij viti ishte “Pemë për Tokën”®. Qëllimi i kësaj teme është të përcjelli një ndikim të rëndësishëm dhe të matshëm në Tokë i cili do të shërbejë për një planet të pastër, të shëndetshëm dhe më të qëndrueshëm për të gjithë. Qendra EDEN zhvilloi një sërë aktivitetesh edukative ndërgjegjësuese për mjedisin me nxënës të 2 shkollave 9-vjeçare në Tiranë “Sabahudin Gabrani” dhe “Dora d’Distria” si dhe në Qendrën e Edukimit Mjedisor “EDEN” pranë Kopshtin Zoologjik.