Deklarate per shtyp, zgjedhje 2013

Deklaratë për shtyp

Përgjatë periudhës zgjedhore 22 maj – 22 qershor 2013 përkrah fushatave elektorale politike po zhvillohet edhe një fushatë tjetër jo partizane dhe jo politike me qëllimin kryesor për të sjellë çështjet mjedisore dhe zhvillimin e qëndrueshëm përgjatë zgjedhjeve qendrore 2013.
Më specifikisht fushata do të nxisë partitë politike të reflektojnë në programet e tyre çështjet mjedisore dhe të nxisë qytetarët të mendojnë kur japin votën e tyre. Të mendojnë nëse partia e tyre i reflekton në programin e saj shqetësimet dhe problematikat mjedisore në veçanti.
Kjo fushatë është një nismë e Qendrës Mjedisore EDEN dhe realizohet në katër qytete të vendit: Shkodër, Elbasan, Berat dhe Fushë Krujë me mbështetjen e organizatave mjedisore lokale si Klubi Ekologjik Elbasan (KEE), qendra AARHUS Shkodër, organizata” Në mbrojtje të jetës dhe ekosistemit në zonën përreth Titan-Burizan”, organizata “Mbrojtja e Mjedisit Natyror” Berat.

Për të përmbushur qëllimet e fushatës ne do të vijojmë nëpërmjet këtyre objektivave:

  • sjellja e problematikave mjedisore në programet elektorale të kandidatëve të të gjitha partive që do të garojnë
  • rritja e ndërgjegjësimit të publikut mbi të drejtat e tyre për një shëndet dhe të ardhme më të mië
  • lobimi me median dhe partitë politike për të shtruar më mirë çështjet mjedisore në fushatat elektorale
     

Kjo fushatë mbështetet financiarisht nga Programi i Granteve të Vogla të Komisionit për Demokraci, Sektori i Marrëdhënieve me Publikun të Ambasadës së SH.B.A-së në Tiranë dhe nga Kooperimi Austriak për Zhvillim (ADC).

Për më shumë informacion për ecurinë e fushatës në rrethe ju lutem kontaktoni:
Klubi Ekologjik Elbasan (KEE) - Ahmet Mehmeti, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Qendra AARHUS Shkodër – Alminda Mema, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Organizata” Në mbrojtje të jetës dhe ekosistemit në zonën përeth Titan-Burizan” – Genc Laci, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Organizata “Mbrojtja e Mjedisit Natyror” Berat – Gentiana Nake, Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Për më shumë informacion:
Qendra EDEN                                                                                                                  
Tel: 04 2227615                                                                                        Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.