Radio City Albania flet për dëmet shëndetësore të plumbit.

Sot në datën 28 tetor 2020 Z.Deart Dervishi, intern pranë Qendrës EDEN ishte i ftuar në programin e mëngjesit "Vakti i Parë" i Radio City Albania meRadio city qëllim për të folur për Javën Ndërkombëtare për Parandalimin e Helmimit nga Plumbi #ILPPW2020 #BanLeadPaint. Dalja në emisione të tilla të ndjekura nga mijëra dëgjues është shumë rëndësishme për shpërndarjen e informacionit me qëllim ndërgjegjësimin e qytetarëve për dëmet e pariparueshme që shkakton plumbi në shëndetin e njeriut. Vakti i Parë tashmë është kthyer një ambasador i informimit për problematika apo çështje të ndryshme me qëllim informimin e publikut të gjerë.
Ndjekësit tanë mund të marrin informacion për disa aspekte të plumbit si: arsyet pse ai përdoret; ndikimet e tij në shëndetin e njeriut duke vënë theksin në shëndetin e fëmijëve; mënyra sesi ai ndikon në ekonominë e një shteti; çfarë duhet të bëjmë për të ndaluar qarkullimin e këtij elementi dhe çfarë alternativash të tjera mund të gjenden për ta zëvendësuar atë.

Intervisten e plote e ndiqni duke klikuar ketu
Për më tepër informacion në lidhje e me fushatën ju lutem klikoni në linqet e më poshtme:

Java e plumbit arrin në Shqipëri! Bashkohu me nismën!
Njoftim për shtyp për eliminin e bojës së plumbit
Video ndergjegjesuese per plumbin