Java e plumbit ne shifra

JAVA E PLUMBIT PËRFUNDON… CILAT JANË REZULTATET?
Java Ndërkombëtare e Parandalimit të Helmimit ndaj Plumbit ishte e mbushur plot me aktivitete on-line të cilat shpresojmë të kenë dhënë frytet e veta. Javaindex e plumbit e zhvilluar në nivel ndërkombëtar në datat 26-30 tetor 2020, ka patur këto rezultate në facebook dhe në Instragramin e qendrës EDEN:

  • e hëna (26.10.2020), janë postuar posterat digjitalë me thirrjet #BanLeadPaint #ILPPW2020 (557 shikime në Instagram dhe 628 shikime në Facebook);
  • e marta (27.10.2020) me videon informuese (465 shikime në Instagram dhe 286 shikime në Facebook);
  • e mërkura (28.10.2020) me pjesëmarrjen në emisionin radiofonik "Vakti i Parë "(453 shikime në Instagram dhe 232 shikime në Facebook)
  • e enjtja me postera informues (29.10.2020)  (488 shikime në Instagram dhe 455 shikime në Facebook); dhe
  • e premtja (30.10.2020) përsëri me postera, quize dhe giveaway (449 shikime në Instagram).

Pjesëmarrja e lartë tregoi për interesimin e publikut për tema të cilat na prekin të gjithëve. Nëpërmjet rezultateve të mbledhura nga pyetësori zhvilluar on-line në ngjarjet e ditës së rrjeteve sociale, që nga fillimi fushatës, duket se shumica e publikut të gjerë (85-89%) janë të informuar dhe janë të vetëdishëm për informacionet kryesore rreth plumbit përfshirë toksicitetin e tij. Mesatarisht 72% e audiencës është përgjigjur saktë në quizin e së premtes bazuar mbi informacionet e dhëna përgjatë javës duke treguar kështu nivelin e informimit të arritur nga Qendra EDEN.

Qendra EDEN do të vazhdojë të përkrahë nisma të tilla me karakter mjedisor dhe do të vazhdojë me misionin e saj ndërgjegjësues. Java e Plumbit është një javë ndërgjegjësuese e përvitshme dhe mund ta prisni vazhdimësinë e këtij projekti në javën e fundit të Tetorit të vitit tjetër. E gjitha kjo sepse Qendra EDEN beson në zhvillimin e qëndrueshëm